Refurbishment of Industrial Space to Living and Working Space
– Interiors

+info
Refurbishment of Industrial Space to Living and Working Space – Interiors



An industrial space in the Poble Nou district of Barcelona is transformed into dwelling, workspace and space for social and cultural activities. The challenge was to make these diverse activities compatible whilst enjoyinig the generous original space.

A timber platform is raised so that the views over the city and the distant mountains can be enjoyed.

A longitudinal element orders the space and concentrates the kitchen, the bookshelves and the worksurface-table.

Two large timber cylinders contain the bathrooms and storage. They are strategically placed to shield the interior space from the entrance area.

Mobile screens run around circular rails offering privacy to the resting areas.

A furniture element that incoprates seating and storage runs along the facade, highlighting the relationship of the space to the exterior.

 

Location: Barcelona
Client: Private
Contractor: TRAÇAT, Gabinet d’Arquitectura
Area: 104 m²
Construction: 2017
Photos: